Cheddar sajtszósz recept 2 és fél perc alatt – Így készíts házi mozis nachos sajtszószt a mikróban

Cheddar sajtszósz recept 2 és fél perc alatt – Így készíts házi mozis nachos sajtszószt a mikróban

Course: mikrós mártogatnivaló, mikrós mártogatós
Adag

2

Előkészület

1

perc
Mikrózás

1

perc
Kalória

410

kcal

Ha szeretsz moziba járni és kóstoltad már a cheddar sajtszószt, akkor biztosan gondoltál már arra, hogy kipróbáld otthon is. Most itt a lehetőség, hiszen ebben a mikrós cheddar sajtszószban nem fogsz csalódni, hiszen pár perc az egész és könnyebb, mint gondolnád. Eheted tortilla chipssel, sima chipsel vagy akár popcornal is, ugyanis minden mellett megállja a helyét.

Hozzávalók

  • 1 teáskanál vaj vagy margarin

  • 2 darab lapka cheddar sajt

  • 1 kávéscsésze tej

  • 1 púpos teáskanál liszt

  • só ízlés szerint

  • egy fél teáskanálnyi chili paprika vagy Erős Pista

Lépések

  • Első lépésként előkészítjük a hozzávalókat (egy kávéscsésze tej, só, cheddar sajt ízlés szerint, liszt, vaj), ezután egy olyan tálba kezdjük el a hozzávalókat beletenni, ami mikrózható. A teáskanál vajat vagy margarint tesszük elsőként a tálba, majd ezt megmikrózzuk harminc másodpercig, hogy megolvadjon.
  • Ha letelt a harminc másodperc és a vajunk megolvadt, akkor hozzáadjuk az egy teáskanál lisztet, az egy kávéscsésze tejet, az egy csipet sót, ami akár el is maradhat, illetve a legfontosabbat, a cheddar sajtot. A sajt bármilyen sajt lehet, akár trappista vagy akár több fajta sajtot is tehetünk a sajtszószunkba, de a legjobb mozis élmény a cheddar sajttal garantálható. Ha bírjuk a csípőset, akkor nyugodtan ízesítsük csilipaprikával vagy Erős Pistával, amely igazán megadja a cheddar sajtszósznak a mozis nachos szósz ízvilágát.
  • Miután az összes hozzávalót sikerült a tálba tennünk, akkor jó alaposan keverjük össze, hogy ne maradjon csomós a liszt. Ha ez nem sikerül, akkor sem kell megijedni, mert lesz még alkalmunk a következő lépések során elkeverni.
  • Ha jól elkavartuk, akkor mehet is harminc másodpercre a mikróba a szószunk. Majd harminc másodperc után kivesszük és megkeverjük. Ezután ismét harminc másodpercre a mikróba tesszük. Ha lejárt a mikrózási idő, nagyon óvatosan kivesszük a sajtszószt és ismét megkavarjuk alaposan. Még egy utolsó harminc másodpercre is betesszük a mikróba és miután ez is letelt szintén megkavarjuk, majd egy pár perces hűlés után, langyosan, melegen fogyaszthatjuk is. A mi véleményünk szerint, így a legjobb a cheddar sajtos mártogatós állaga, de aki egy kicsit sűrűbben szereti, az nyugodtan visszateheti egy újabb körre.

Videó

MEGJEGYZÉSEK

  • Nyugodtan ízesítsük saját ízlésünk szerint, rakhatunk bele borsot, jalapenot, vagy bármit, amit szeretünk.
  • Melegen fogyasztva még finomabb.

További mikrós receptek