Készíts pudingot mikróban 5 perc alatt – Gyors mikrós puding recept

Készíts pudingot mikróban 5 perc alatt – Gyors mikrós puding recept

Course: mikrós puding, mikrós nassolnivaló
Adag

2

Előkészület

2

perc
Mikrózás

4

perc
Kalória

308

kcal

Ha a pudingot hagyományos módon szeretnénk elkészíteni, akkor akár negyedórát is igénybe vehet, viszont, ha szeretnél időt spórolni, akkor ezzel a mikrós puding recepttel körülbelül 5 perc alatt ugyanolyan minőségű, és ízű pudingot készíthetsz, mintha gázon főzve tetted volna azt.

Hozzávalók

  • fél tasak pudingpor (csokis, epres, puncsos, vaníliás vagy bármilyen, amilyen van otthon)

  • 1 bögre tej

  • 2-3 evőkanál cukor

Lépések

  • Az első lépésünk a mikrós puding elkészítéséhez, hogy elővegyünk egy olyan tálat, amibe belefér az összes hozzávalónk. Ezután pedig elkezdjük a tálba rakni a fél tasak pudingport, az egy bögre tejet, illetve a két-három evőkanál cukrot. Ha kicsit édesebb pudingot szeretnénk, akkor tehetünk bele egy kicsivel több cukrot is. A pudingkészítés során bármilyen ízű pudingot használhatunk, legyen szó akár csokisról, epresről, puncsosról, vaníliásról vagy bármilyenről, amilyen van otthon.
  • Miután minden összetevő a tálba került, jó alaposan összekavarjuk, hogy csomómentes legyen. Majd, ha a pudingot, a tejet és a cukrot jól összekavartuk, akkor mehet is két percre a mikróba. Ha maradnak benne apróbb csomók, akkor sem kell megijedni, mert a későbbiekben még lesz alkalmunk ezeket a csomókat elkavarni.
  • Ha letelt a két perc mikróban, akkor kivesszük a tálat és ismét jól összekavarjuk az összetevőket. Ilyenkor már egy kissé besűrűsödik, de még nincs kész, hiszen újra a mikróba kell tennünk két percre.
  • Két perc letelte után ismét kivesszük a mikróból a tálat és megkavarjuk a pudingot. Ezután a puding el is készült.
  • Ha többen fagyasztjuk, akkor kisebb tálkákba szétosszuk és megvárjuk míg kihűl, majd egy kis időre hűtőbe rakjuk és ezután fogyasszuk. Ha szeretjük, akkor nyugodtan a puding tetejét nyugodtan feldíszíthetjük pár apróra vágott gyümölccsel.

Videó

További mikrós receptek