Villámgyors héjában főtt krumpli mikróban - Mikrós héjában sült burgonya című cikk borítóképe

Villámgyors héjában főtt krumpli mikróban – Mikrós héjában sült burgonya

Villámgyors héjában főtt krumpli mikróban – Mikrós héjában sült burgonya

Course: Burgonyás étel
Adag

1

Előkészület

1

minute
Mikrózás

4

minutes
Kalória

230

kcal

Ha csupán öt perced van köretet készíteni, akkor mindenképpen ezt a mikróban készült héjában sült burgonyát válaszd, hiszen öt perc alatt elkészül és már fogyaszthatod is a sült húsok vagy akár halak mellé.

Hozzávalók

  • 1 darab burgonya

  • só ízlés szerint

Lépések

  • A mikróban készült héjában sült burgonyához, először is előveszünk egy olyan tányért, amelyen a burgonyát vagy burgonyákat be tudjuk tenni a mikróba. A burgonyákat nagyon alaposan megmossuk, hogy semmiféle szennyeződés ne maradjon rajta. Ezután egy villával kisebb lyukakat szurkálunk bele, hogy hamarabb megsüljön a burgonya belülje.
  • Ha az előző lépéssel készen vagyunk, ezután már csak a mikrózás következik. A burgonyákat egy tányéron a mikróba tesszük négy percre, 800 watton. Ha a négy perc letelte után mégsem látjuk késznek a burgonyánkat, akkor még egy-két percre visszatesszük a mikróba, hiszen mindenki mikrohullámú sütője eltérő lehet.
  • A mikrózási idő letelte után megsózzuk és hagyjuk egy kis ideig kihűlni a megsült burgonyánkat.
  • Ha meghűlt és a fűszerezésével is meg vagyunk elégedve, akkor a burgonya már fogyasztásra alkalmas.

Videó

Tetszett a recept? Oszd meg másokkal is!

További mikrós receptek