Házi chips (sült krumpli) készítés mikróban – Mikrós sült krumpli csipsz 10 perc alatt

Házi chips (sült krumpli) készítés mikróban – Mikrós sült krumpli csipsz 10 perc alatt

Course: Gyors mikrós ételek, Gyors mikrós receptek, Mikrós ételek, Mikrós kaja, Mikrós receptek, Receptek mikróban
Adag

1

Előkészület

3

perc
Mikrózás

9

perc
Kalória

400

kcal

Ha te is imádod a chipset, de épp nincs otthon, akkor ezt a mikrós sült krumplit, chipset neked is ki kell próbálnod. Az elkészítéséhez mindössze néhány burgonyára, egy kis olajra és fűszerekre lesz szükséged. A végeredmény pont olyan ropogós, mintha boltban vásároltad volna, azzal a bónusszal, hogy pontosan tudod, hogy miből és hogyan is készült.

Hozzávalók

  • 1 darab nagyobb burgonya

  • olaj

  • só ízlés szerint

Lépések

  • Egy nagyobb krumplit meghámozunk, de abban az esetben, ha többen fogyasztjuk vagy nagyobb étvággyal rendelkezünk, akkor több krumplira lesz szükségünk. Érdemes fejenként egy-két krumplival számolni, mérettől függően. A hámozást végezhetjük késsel vagy hámozóval. Alternatív lehetőségként akár sütőpapírt is használhatunk a tányér helyett
  • Ha meghámoztuk a megfelelő mennyiségű krumplit, akkor tegyük egy kisebb tálba, amibe már előzőleg hideg vizet engedtünk és jó alaposan mossuk át a burgonyákat, ezzel nem csak a kurmpli lesz tiszta, de segít neki lehűlni is, ami által még ropogósabb lesz chipsünk.
  • A burgonyák átmosása után a felvágás következik. Tegyük a burgonyákat egy vágódeszkára és vágjuk fel vékony szeletekre. Természetesen használhatunk zöldségszeletelőt is, ha nagyon ropogós és még vékonyabb szeleteket szeretnénk kapni végeredményként.
  • Miután a felvágással is végeztünk, a tányér olajozása lesz a következő lépés. A kiolajozott tányérra áthelyezzük a burgonyaszeleteket, úgy, hogy ne tapadjanak egymáshoz. Nem kötelező, de akár a burgonyaszeletek tetejét is megkenhetjük olajjal, vagy ecettel ha szeretjük az ecetes csipszeket. Ecet használata esetében nagyon óvatosan bánjunk vele, hiszen könnyen elronthatjuk vele az egészet.
  • Ha a burgonyaszeleteket felhelyeztük a tányérra, a mikrózás következik. Tegyük a tányért a mikróba körülbelül 9 percre 800 watton, de érdemes a burgonyára 5 perc után gyakran ránézni, hiszen a mikró teljesítményétől és a burgonya fajtájától függően eltérő idő alatt sülnek meg a burgonyaszeletek.
  • Ha letelt a mikrózási idő és a chipsdarabok már jó ropogósak, akkor kivesszük a burgonyaszeletekkel teli tányért és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk vagy akár fűszerezzük. Ha szeretjük a csípőset, akkor mindenképpen szórjuk meg egy kis chilifűszerrel.
  • A sült kumpliknak, chipszdaraboknak nem kell leragadniuk, de ha kevés volt az olaj, akkor egy picit letapadhatnak, ilyen esetben érdemes legközelebb sütőpapírral próbálkozni. De ha a tányérra tapadt a sült chips, akkor sem kell megijedni, hiszen az olaj miatt, maximum egy nagyon kicsit ragadnak a tányérhoz. Fogjunk egy kést és szúrjuk a csipszdarab alá, így nagyon könnyen elválnak a tányértól.

Videó

További mikrós receptek