Így süss pizzát mikróban 5 perc alatt – Bögrés mikrós pizza recept

Így süss pizzát mikróban 5 perc alatt – Bögrés mikrós pizza recept

Course: olasz étel, pizza, pizza mikróban, mikrós pizza
Adag

2

Előkészület

3

perc
Mikrózás

2

perc
Kalória

614

kcal

Ha te is szereted a pizzát, akkor ezt a mikrós pizzát mindenképpen ki kell próbálnod, hiszen az elkészítéséhez nemcsak mindössze 5 percre van szükség (mikrózással együtt), hanem az íze is pontosan ugyanolyan, mintha sütőben sült volna.

Hozzávalók

  • Tésztához
  • fél bögre liszt

  • 6 evőkanál tej

  • 1 teáskanál sütőpor

  • egy csipet só

  • olaj

  • Feltéthez
  • pizzaszósz vagy paradicsomszósz

  • sajt

  • sonka vagy szalámi

  • kukorica

  • egyéb zöldségek, feltétek

Lépések

  • Az első lépésünk, hogy a hozzávalókat (fél bögre lisztet, hat evőkanál tejet, egy csipet sót és a teáskanál sütőport) egy tálba tesszük. Ezeket az összetevőket jól összekavarjuk (de ha nem állt össze egy masszává, akkor egy kis tejet még tehetünk hozzá), majd ezt a tésztát meggyúrjuk úgy, mint a sütőben sült pizza tésztáját, csak ezt fölösleges annyira kidolgozni, itt elegendő egy-két perc gyúrás is.
  • Ha meggyúrtuk a tésztát, akkor ezután kivesszük és kinyújtjuk, olyan formára amilyenre szeretnénk. A pizza formája lehet akár kör vagy téglalap is, de mindenképpen rá kell férnie a sütőpapírra, vagy tányérra. Nagyon fontos, hogy ne a sütőpapíron nyújtsuk meg a tésztát, hiszen akkor ráragad a papírra a tészta. Alternatív megoldásként használhatunk tányért is a sütőpapír helyett.
  • Miután megtaláltuk a tökéletes pizzaformát, akkor helyezzük egy olajjal vagy liszttel kikent sütőpapírra vagy tányérra a pizzatésztát. A jó minőségű sütőpapírnál az a veszély nem áll fenn, hogy odaragad a pizza a sütőpapírhoz, de jobb biztosra menni, ezért inkább egy kis olajjal, vagy liszttel kenjük ki a sütőpapírt vagy tányért. A sütőpapírra/tányérra tesszük a pizzatésztát megszurkáljuk villával vagy késsel és a mikróba tesszük egy percre.
  • Az egy perc letelte után kivesszük a tésztát a mikróból és, ha megsült a pizzatészta, akkor rátesszük a feltéteket, ami lehet pizzaszósz vagy paradicsomszósz, sajt, sonka vagy szalámi, illetve kukorica. De természetesen csak a képzeletünk szabhat határt.
  • Ha a feltéteket rátettük a pizzára, akkor ismét mehet a mikróba egy percre, hogy a sajt ráolvadjon, illetve az ízek összeérjenek a pizzán.
  • Miután letelt az egy perc és a feltétek felmelegedtek, a sajt pedig ráolvadt a pizzára, akkor el is készültünk vele. Várjuk meg míg kihűl és szeleteljük fel, ezt követően a mikrós pizza már fogyasztható is.

Videó

Megjegyzések

  • Sütőpapír helyett használhatunk tányért is.
  • A tányért, de akár még a sütőpapírt is kikenhetjük minimális liszttel, vagy olajjal.
  • Ha sütőpapírt használunk, akkor ne azon nyújtsuk a tésztát, hanem egy deszkán, vagy az asztalon.

További mikrós receptek