Egyszerű nutellás mikrós süti recept – 5 perces nutellás bögrés sütemény mikróban

Egyszerű nutellás mikrós süti recept – 5 perces nutellás bögrés sütemény mikróban

Course: 5 perces bögrés süti, Egyszerű mikrós süti, Gyors mikrós ételek, Mikróban készült sütemények, Mikróban süthető sütemények, Mikrós bögrés süti, Mikrós kaja, Mikrós süti, Mikrós süti recept, Receptek mikróban, Szupergyors mikrós süti
Adag

2

Előkészület

5

perc
Mikrózás

3

perc
Kalória

658

kcal

Ez a nutellás mikrós sütemény recept ideális választás, ha nem szeretnél hosszú órákat sütemény készítéssel bajlódni, hiszen ezt a bögrés süteményt mindösszesen 5 percbe telik elkészíteni és nincs hozzá másra szükség, mint néhány összetevőre (például nutellára) és egy mikróra.

Hozzávalók

  • Piskótához
  • 3 evőkanál liszt

  • 2 evőkanál cukor

  • 2 evőkanál kakaópor

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 evőkanál olaj

  • 5 evőkanál tej

  • 1 vagy 2 evőkanál nutella

  • 1 darab tojás

  • csokoládédarabok

  • Díszítéshez
  • tejszínhab és/vagy

  • csoki, karamell vagy eper öntet és/vagy

  • gyümölcsdarabok

Lépések

  • Az összes összetevőt (liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, tojás, olaj, tej, nutella) egy tálba vagy egy nagyobb bögrébe rakjuk. A kakaópor lehet kakaó italpor vagy külön sütéshez használt kakaópor, például holland kakaópor. De utóbbi esetben érdemes több cukrot tenni a süteménybe, mivel ez a fajta kakaópor alapvetően cukrozatlan. Egy vagy két evőkanál nutellával a sütemény íze nagyszerű, de aki a nutellát is nutellával eszi, az természetesen tehet bele többet is. Illetve nutella helyett használható más mogyorós, csokoládés krém is.
  • Második lépésként pedig jó alaposan keverjük össze az egy tálba vagy bögrébe helyezett alapanyagokat. Ha már a masszában nincsenek darabkák, és az állaga sima, csomómentes, akkor abbahagyhatjuk a keverést.
  • Ezt követően a süteményünket feldobhatjuk csoki, keksz vagy gyümölcsdarabokkal, például mag nélküli meggyel. A csokit és a kekszet tördeljük apróbb darabokra, míg a gyümölcsöt vágjuk fel könnyen fogyasztható, apróbb, kisebb méretekre.
  • Az így kapott süteménymasszát körülbelül 3 percig mikrózzuk. A mikrózási idő mikrótól függően lehet több vagy kevesebb idő is. Amikor kívülről már úgy látjuk, hogy a piskóta szépen feljött, akkor szúrjuk meg egy fogpiszkálóval. Ha a fogpiszkáló kihúzás után tiszta, azaz nem ragadt rá a sütemény piskótája, akkor a mikrózási folyamattal végeztünk, hiszen a sütemény belseje is megsült.
  • Végezetül pedig nem maradt más hátra, mint feldíszíteni a nutellás süteményünket. Tetszés szerint rakhatunk rá porcukrot, tejszínhabot, csoki, karamell vagy eper öntetet, gyümölcsdarabokat, vagy akár egy vékony nutella réteget.

Videó

További mikrós receptek