Mikrós bögrés fahéjas csiga recept, amely 5 perc alatt elkészül
Course: Dessert, desszert, édességCuisine: magyarAdag
2
főElőkészület
5
percMikrózás
2
percHa te is odavagy a fahéjas csigáért, de nem szeretsz sütni, akkor ezt a mikróban készült fahéjas csigát neked is ki kell próbálnod, hiszen az elkészítése nagyon gyors és garantált, hogy nem fogsz csalódni.
Az adott recept akár kakaós csigaként is megállja a helyét, – amennyiben azt jobban kedveljük – ha fahéj helyett kakaót használunk.
HOZZÁVALÓK
- Tésztához:
6 evőkanál liszt
6 evőkanál tej
1 kávéskanál sütőpor
- Töltelékhez:
2 evőkanál cukor
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál olaj
- Mázhoz:
1 evőkanál vaj
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál tej
Lépések
- Az első lépésünk a mikrós fahéjas csiga elkészítéséhez, az lesz, hogy a tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Vagyis hat evőkanál lisztet, hat evőkanál tejjel és egy kávéskanál sütőporral összekavarunk, majd elkezdjük kézzel gyúrni.
- Ha a tészta összeállt, akkor elkezdhetjük kinyújtani, hogy jó vékony legyen. Azért fontos, hogy a tésztánk vékony legyen, hogy a mikróban jól átsüljön a belülje. Ha megnyújtottuk, akkor egy kicsit félretesszük, ameddig összeállítjuk a fahéjas tölteléket.
- A töltelék elkészítéséhez nem lesz másra szükség, csak két evőkanál cukorra, akár használhatunk barna cukrot is, egy evőkanál fahéjra és egy evőkanál olajra. Ezt jó alaposan összekeverjük és szétoszlatjuk egyenletesen a tésztán.
- Ezután óvatosan elkezdjük feltekerni a tésztát, úgy, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.
- Ha feltekertük a tésztát, akkor egy bögrét kikenünk olajjal, hogy ne ragadjon a bögre széléhez a tészta. Majd ezt a feltekert fahéjas csigát belehelyezzük a bögrébe.
- A bögrét ezután mikróba tesszük két percre 800 watton és ameddig a csiga megsül, addig kikavarjuk a fahéjas csiga mázát.
- A máz elkészítéséhez szintén csak három összetevőre lesz szükségünk. Mégpedig egy evőkanál vajra, amit megolvasztunk, ehhez három evőkanál porcukrot és egy evőkanál tejet teszünk és jó alaposan elkeverjük.
- Addig elkészült a csiga a mikróban, kivesszük és kettő vagy akár három darabba is felvághatjuk, illetve tálalásnál rácsorgatjuk a mázat és fogyasztható is a mikróban készült fahéjas csiga.
Videó
Megjegyzések
- Ha a fahéj helyett kakaóport használunk, akkor készíthetünk kakaós csigát is.