Mikrós bögrés fahéjas csiga recept, amely 5 perc alatt elkészül

Mikrós bögrés fahéjas csiga recept, amely 5 perc alatt elkészül

Course: Dessert, desszert, édességCuisine: magyar
Adag

2

Előkészület

5

perc
Mikrózás

2

perc

Ha te is odavagy a fahéjas csigáért, de nem szeretsz sütni, akkor ezt a mikróban készült fahéjas csigát neked is ki kell próbálnod, hiszen az elkészítése nagyon gyors és garantált, hogy nem fogsz csalódni.

Az adott recept akár kakaós csigaként is megállja a helyét, – amennyiben azt jobban kedveljük – ha fahéj helyett kakaót használunk.

HOZZÁVALÓK

  • Tésztához:
  • 6 evőkanál liszt

  • 6 evőkanál tej

  • 1 kávéskanál sütőpor

  • Töltelékhez:
  • 2 evőkanál cukor

  • 1 evőkanál fahéj

  • 1 evőkanál olaj

  • Mázhoz:
  • 1 evőkanál vaj

  • 3 evőkanál porcukor

  • 1 evőkanál tej

Lépések

  • Az első lépésünk a mikrós fahéjas csiga elkészítéséhez, az lesz, hogy a tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Vagyis hat evőkanál lisztet, hat evőkanál tejjel és egy kávéskanál sütőporral összekavarunk, majd elkezdjük kézzel gyúrni.
  • Ha a tészta összeállt, akkor elkezdhetjük kinyújtani, hogy jó vékony legyen. Azért fontos, hogy a tésztánk vékony legyen, hogy a mikróban jól átsüljön a belülje. Ha megnyújtottuk, akkor egy kicsit félretesszük, ameddig összeállítjuk a fahéjas tölteléket.
  • A töltelék elkészítéséhez nem lesz másra szükség, csak két evőkanál cukorra, akár használhatunk barna cukrot is, egy evőkanál fahéjra és egy evőkanál olajra. Ezt jó alaposan összekeverjük és szétoszlatjuk egyenletesen a tésztán.
  • Ezután óvatosan elkezdjük feltekerni a tésztát, úgy, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle.
  • Ha feltekertük a tésztát, akkor egy bögrét kikenünk olajjal, hogy ne ragadjon a bögre széléhez a tészta. Majd ezt a feltekert fahéjas csigát belehelyezzük a bögrébe.
  • A bögrét ezután mikróba tesszük két percre 800 watton és ameddig a csiga megsül, addig kikavarjuk a fahéjas csiga mázát.
  • A máz elkészítéséhez szintén csak három összetevőre lesz szükségünk. Mégpedig egy evőkanál vajra, amit megolvasztunk, ehhez három evőkanál porcukrot és egy evőkanál tejet teszünk és jó alaposan elkeverjük.
  • Addig elkészült a csiga a mikróban, kivesszük és kettő vagy akár három darabba is felvághatjuk, illetve tálalásnál rácsorgatjuk a mázat és fogyasztható is a mikróban készült fahéjas csiga.

Videó

Megjegyzések

  • Ha a fahéj helyett kakaóport használunk, akkor készíthetünk kakaós csigát is.

További mikrós receptek