Mikrós palacsinta recept: Így készíts tökéletes palacsintát mikróban

Mikrós palacsinta recept: Így készíts tökéletes palacsintát mikróban

Course: desszertCuisine: magyar, amerikai
Adag

1

Előkészület

3

perc
Mikrózás

1

perc
Kalória

749

kcal

Ha szereted a palacsintát, akkor ezt a mikróban készült palacsintát neked is ki kell próbálnod, hiszen nem csak az íze isteni, de az elkészítése is nagyon egyszerű és gyors.

Hozzávalók

  • 3 evőkanál liszt

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 teáskanál vaníliás cukor

  • 3 evőkanál olaj

  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

  • 1 darab tojás

  • 4 evőkanál tej

  • 2 evőkanál ásványvíz

  • Diszítés
  • kakaópor vagy nutella vagy lekvár

  • fahéj

  • tejszínhab

Lépések

  • Az első lépésünk, hogy egy tálba összekavarunk minden hozzávalót (a lisztet, cukrot, tejet, ásványvizet, tojást, szódabikarbónát, vaníliás cukrot és az olajat)
  • Miután simára kikevertük a masszánkat, kenjük ki a tányér alját olajjal. Abban az esetben, ha amerikai palacsinta vastagságúra szeretnénk a palacsintát, akkor egy mélyebb tányérba öntsük a masszánkat. Ha a nálunk elterjedt vékony palacsinta vastagságot akarjuk, akkor egy sütőpapírra vagy egy lapos tányérra nagyon véknyan. Utóbbi esetben nem kell az egész masszát kiönteni a tányérra, csak pontosan annyit, hogy a massza szétterüljön a tányéron. Ha a sütőpapírt választjuk, akkor hajtsuk be a széleit, hogy ne folyjon le a massza.
  • Ezután a mikrózás következik. Ha az egész masszát egyszerre csináljuk meg, amerikai palacsinta formában, akkor a palacsintamasszát egy percre rakjuk a mikróba 800 watton. Ha a vékonytésztájú palacsinta mellett döntenénk, akkor 20-30 másodpercnek bőven elégnek kell lennie.
  • Amikor az egy perc (vagy harminc másodperc) letelt, kivesszük a palacsintát. Ha késznek látjuk, akkor már csak a díszítés maradt hátra. A palacsintát díszíthetjük kakaóporral, fahéjjal, tejszínhabbal, nutellával vagy akár lekvárral is.

Videó

További mikrós receptek