Mikrós palacsinta recept: Így készíts tökéletes palacsintát mikróban
Course: desszertCuisine: magyar, amerikaiAdag
1
főElőkészület
3
percMikrózás
1
percKalória
749
kcalHa szereted a palacsintát, akkor ezt a mikróban készült palacsintát neked is ki kell próbálnod, hiszen nem csak az íze isteni, de az elkészítése is nagyon egyszerű és gyors.
Hozzávalók
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 teáskanál vaníliás cukor
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 darab tojás
4 evőkanál tej
2 evőkanál ásványvíz
- Diszítés
kakaópor vagy nutella vagy lekvár
fahéj
tejszínhab
Lépések
- Az első lépésünk, hogy egy tálba összekavarunk minden hozzávalót (a lisztet, cukrot, tejet, ásványvizet, tojást, szódabikarbónát, vaníliás cukrot és az olajat)
- Miután simára kikevertük a masszánkat, kenjük ki a tányér alját olajjal. Abban az esetben, ha amerikai palacsinta vastagságúra szeretnénk a palacsintát, akkor egy mélyebb tányérba öntsük a masszánkat. Ha a nálunk elterjedt vékony palacsinta vastagságot akarjuk, akkor egy sütőpapírra vagy egy lapos tányérra nagyon véknyan. Utóbbi esetben nem kell az egész masszát kiönteni a tányérra, csak pontosan annyit, hogy a massza szétterüljön a tányéron. Ha a sütőpapírt választjuk, akkor hajtsuk be a széleit, hogy ne folyjon le a massza.
- Ezután a mikrózás következik. Ha az egész masszát egyszerre csináljuk meg, amerikai palacsinta formában, akkor a palacsintamasszát egy percre rakjuk a mikróba 800 watton. Ha a vékonytésztájú palacsinta mellett döntenénk, akkor 20-30 másodpercnek bőven elégnek kell lennie.
- Amikor az egy perc (vagy harminc másodperc) letelt, kivesszük a palacsintát. Ha késznek látjuk, akkor már csak a díszítés maradt hátra. A palacsintát díszíthetjük kakaóporral, fahéjjal, tejszínhabbal, nutellával vagy akár lekvárral is.