Mikrós tükörtojás recept: Így készíts lágy tükörtojást mikróban

Mikrós tükörtojás recept: Így készíts lágy tükörtojást mikróban

Course: reggeli, breakfastCuisine: hungary, magyar
Adag

1

Előkészület

1

perc
Mikrózás

1

perc

Ha szereted a lágy tükörtojást, de nincs időd vagy kedved serpenyőt használni, akkor próbáld ki a mikróban készült verziót! Csak pár perc alatt elkészülhetsz ezzel a finom és egyszerű reggelivel, ami ráadásul kevesebb zsiradékot igényel. Alább megtekintheted a receptet.

HIRDETÉS: Ha érdekel a minőségi aranykalászos gazda képzés, akkor érdemes ellátogatnod a kardoslovarda.hu weboldalra. (X)

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 tojás

  • fűszerek ízlés szerint

Lépések

  • Az első lépés az, hogy vegyél egy mikrózható tányért (ne aggódj, a legtöbb ilyen), és önts rá egy kanál olajat. Ez segít megakadályozni, hogy a tojás ráragadjon a tányérra. Természetesen használhatsz vajat vagy zsírt is az olaj helyett.
  • A második lépés a legegyszerűbb: törj fel egy tojást és helyezd a tányérra. Ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a tojás felrobbanjon a mikróban, egy villával meg kell szúrnunk a közepét egyszer-kétszer. (Könnyen lehet, hogy enélkül sem történne baj, de jobb óvatosnak lenni.)
  • A következő lépés, hogy fogjunk egy másik tányért, amellyel lefedjük azt a tányért, amelyen a tojás van. Erre azért van szükség, mert így sokkal jobban megpuhul a tojás, még finomabb és lágyabb lesz.
  • Következő lépés, hogy betesszük a tojást a mikróba 30 másodpercre, 800 watton. Természetesen, ha több wattra képes a mikrónk, akkor kevesebb idő is elég lehet, viszont, ha kevesebbre képes, akkor több időre van szükségünk.
  • A harminc másodperc letelte után vizsgáljuk meg a tojást, hogy nekünk megfelelő-e az állaga vagy sem. Aki extrém lágyan szereti, az már itt megállhat, de mi azért visszaraktuk egy újabb harminc másodperces körre.
  • Itt már nagyjából mindenkinek megfelelő lesz a tojás állaga, aki nem szereti túl keményen. Végül már csak annyi maradt hátra, hogy fűszerezzük a tükörtojást, ahogy mi szeretjük. Mi a klasszikus só, bors változatnál maradunk. Illetve fogyasszuk kenyérrel, vagy ahogy szeretnénk, jó étvágyat!

Videó

Megjegyzések

További mikrós receptek