5 perces bögrés tejbegríz mikróban
Course: Dessert, desszertCuisine: magyarDifficulty: egyszerűAdag
1
főElőkészület
1
percMikrózás
4
percA bögrés mikrós tejbegríz elkészítése nagyon egyszerű és gyors, hiszen mindössze 5 perc bőven elég az elkészítéséhez. Mindemellett egy nagyon jó lehetőség egy könnyű és megúszós étkezéshez. Elkészítéséhez pedig csak három összetevőre van szükségünk.
Hozzávalók
1 bögre tej
2 evőkanál cukor
2 evőkanál búzadara
- Díszítéshez/Ízesítéshez
kakaópor
fahéj
vagy amit szeretnénk
Lépések
- Az első lépésünk, hogy egy mikrózható tálba egy bögre tejet öntünk. Lehetőleg egy akkora tálat használjunk, amelyben majd a tejet a későbbiekben tudjuk kavargatni.
- Ezután a tálat betesszük a mikróba 2-3 percre, 800 watton, hogy felmelegedjen és sűrűsödjön.
- Miután kivettük a mikróból a tálat két evőkanál cukrot és két evőkanál búzadarát adunk hozzá és jó alaposan összekeverjük.
- Ha sikerült jól összekavarni, akkor még egy percre a mikróba tesszük és miután az egy perc lejárt, kivesszük, majd ismét jól összekavarjuk.
- Ezután már csak harminc másodperc mikrózás következik, mert ilyenkor könnyen túlfőzhetjük a tejbegrízt, ezzel elrontva a kívánt sűrűséget. Ezért ajánlott ilyenkor már harminc másodpercenként kivenni és megkavarni a tejbegrízt.
- Az előző lépést (30 másodperces mikrózás és összekavarás), addig ismételjük, amíg el nem érjük a kívánt tejbegríz állagot. Először hígnak tűnhet a tejbegríz, de nem kell megijedni, hiszen percek alatt besűrűsödik majd.
- Ha elértük a kívánt sűrűséget, akkor ízesítsük kakaóporral, fahéjjal vagy amivel szeretnénk.
Videó
Megjegyzések
- Használjunk olyan tálat, amelyből az elkészítés után egyből el is fogyaszthatjuk a tejbegrízt.
- Mézzel még édesebbé tehetjük.