Csokiöntetes piskóta mikróban (Mikrós csokis süti)
Course: Dessert, desszertCuisine: magyar, AmericanAdag
2
főElőkészületi idő
5
percMikrózási idő
3
percValami nagyon finom csokis süteményt ennél, de nincs kedved bajlódni a sütéssel? Próbáld ki ezt az isteni csokiöntetes mikrós piskótát, amely pár perc alatt elkészíthető és fogyasztható is.
Hozzávalók
- Piskótához
4 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
3 evőkanál cukor
1 evőkanál tej
1 darab tojás
- Csokiöntet
1 evőkanál vaj
2 sor étcsokoládé
Lépések
- A piskóta elkészítéséhez a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, vagyis a négy evőkanál lisztet, a két evőkanál kakaóport, a három evőkanál cukrot és az egy teáskanálnyi sütőport összekavarjuk.
- Ezután követően az előző tál tartalmához hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, azaz az egy evőkanál tejet, az egy darab tojást és a három evőkanál olajat szintén kikeverjük.
- Ezt követően 800 watton két percre a mikróba tesszük és megvárjuk míg piskóta állaga megfelelő lesz. Utóbbit egy fogpiszkáló segítségével ellenőrizhetjük.
- Ameddig a massza a mikróban van, addig a mázat elkészítjük, úgy, hogy egy kis tálkába két sor étcsokoládét és egy evőkanál vajat rakunk, majd ezt is fél, egy percre mikróba tesszük, teljesítménytől függően.
- Amint összeolvadt a csoki és a vaj a mikróban, vegyük ki és kavarjuk jól össze ezt is, hogy csokiöntet állaga jó legyen.
- Ha elkészült a piskóta és az öntet is, akkor az öntetet a piskóta tetején elkenjük egyenletesen, ezután pedig fogyasztható a mikrós csokis sütemény.