Csokiöntetes piskóta mikróban (Mikrós csokis süti)

Csokiöntetes piskóta mikróban (Mikrós csokis süti)

Course: Dessert, desszertCuisine: magyar, American
Adag

2

Előkészületi idő

5

perc
Mikrózási idő

3

perc

Valami nagyon finom csokis süteményt ennél, de nincs kedved bajlódni a sütéssel? Próbáld ki ezt az isteni csokiöntetes mikrós piskótát, amely pár perc alatt elkészíthető és fogyasztható is.

Hozzávalók

  • Piskótához
  • 4 evőkanál liszt

  • 3 evőkanál olaj

  • 2 evőkanál kakaópor

  • 1 kávéskanál sütőpor

  • 3 evőkanál cukor

  • 1 evőkanál tej

  • 1 darab tojás

  • Csokiöntet
  • 1 evőkanál vaj

  • 2 sor étcsokoládé

Lépések

  • A piskóta elkészítéséhez a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, vagyis a négy evőkanál lisztet, a két evőkanál kakaóport, a három evőkanál cukrot és az egy teáskanálnyi sütőport összekavarjuk.
  • Ezután követően az előző tál tartalmához hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, azaz az egy evőkanál tejet, az egy darab tojást és a három evőkanál olajat szintén kikeverjük.
  • Ezt követően 800 watton két percre a mikróba tesszük és megvárjuk míg piskóta állaga megfelelő lesz. Utóbbit egy fogpiszkáló segítségével ellenőrizhetjük.
  • Ameddig a massza a mikróban van, addig a mázat elkészítjük, úgy, hogy egy kis tálkába két sor étcsokoládét és egy evőkanál vajat rakunk, majd ezt is fél, egy percre mikróba tesszük, teljesítménytől függően.
  • Amint összeolvadt a csoki és a vaj a mikróban, vegyük ki és kavarjuk jól össze ezt is, hogy csokiöntet állaga jó legyen.
  • Ha elkészült a piskóta és az öntet is, akkor az öntetet a piskóta tetején elkenjük egyenletesen, ezután pedig fogyasztható a mikrós csokis sütemény.

Videó

További mikrós receptek