Amerikai csokis keksz mikróban – Csokoládédarabkás mikrós keksz recept
Course: Egyéb kategóriaAdag
2
főElőkészület
3
percMikrózás
1
percHa szereted a csokit és a kekszet, akkor ezt a mikróban készült isteni csokis kekszet neked is ki kell próbálnod, hiszen pár perc alatt elkészül és mindent megtalálsz otthon az elkészítéshez.
Hozzávalók
2 evőkanál cukor
1 bögre liszt
1 nagy evőkanál vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 feles pohárnyi tej (0,5 dl)
2 csipet só
csoki darabkák
Lépések
- Miután minden hozzávalót előkészítettünk (vaj, tej, szódabikarbóna, só, csoki darabkák, liszt, cukor), akkor ezután egy kis tálba beletesszük az egy evőkanál vajat, ami lehet margarin is, és berakjuk harminc másodpercre a mikróba, hogy az teljesen megolvadjon.
- Ha megolvadt a vaj vagy margarin, ehhez adjuk hozzá a két evőkanál cukrot és kavarjuk jól össze. Majd következik a két csipet só, a kávéskanálnyi szódabikarbóna és a fél deciliter tej. Ezt szintén jól összekavarjuk és utolsóként beleöntjük a bögre lisztet.
- Amikor minden hozzávaló a tálban van és összeálltak egy formázható állaggá, akkor kisebb golyókat formázunk belőle, majd ezeket egy olajjal kikent sütőpapírra (hogy ne ragadjon le) tesszük és tenyérrel lenyomjuk a golyókat, hogy vékony sütiket kapjunk. Abban az esetben, ha nem szeretnénk, hogy nagyon vékonyak legyenek, akkor ne nyomjuk le nagyon őket, de túl vastagak sem legyenek, hiszen akkor nehezen sül meg a belseje, így több időre lesz szükség a megsütéshez.
- Mikor ezzel végeztünk és minden sütit lenyomkodtunk olyan formára, amilyet szeretnénk, akkor nézzük meg, hogy minden kis kekszben van- e elég csoki darab, ha keveset kavartunk a sütibe, akkor még a mikrózás előtt ez bővíthető. Nyugodtan nyomjunk a tetejébe is pár darab csoki darabkát, úgy szebben fog kinézni, min a miénk.
- Végül pedig, mikróba tesszük 1 és fél percre 800 watton, attól függően, hogy mennyire formáztuk vékonyra vagy vastagra a csokis kekszet, hiszen, ha nagyon vastagok lettek, akkor a keksz belseje nehezebben sül meg, ilyenkor 30 másodpercenként ellenőrizgessük az állagát.
- Bár elsőre még úgy tűnhet, hogy a keksz állaga még nem elég kemény, de hagyjuk pár percig hűlni, és az elnyeri a valódi keksz állagot. A hűlési idő lejárta után már csak a kóstolás következik, amiben biztosan nem fogsz csalódni, nyugodtan mártogassuk tejbe a kekszet, hiszen úgy még finomabb.
Videó
Megjegyzések
- Még mikrózás előtt, a már kilapított kekszek tetejére nyomkodjatok pár csokidarabkát, úgy a keksz még dekoratívabb lesz.