Amerikai csokis keksz mikróban – Csokoládédarabkás mikrós keksz recept

Amerikai csokis keksz mikróban – Csokoládédarabkás mikrós keksz recept

Course: Egyéb kategória
Adag

2

Előkészület

3

perc
Mikrózás

1

perc

Ha szereted a csokit és a kekszet, akkor ezt a mikróban készült isteni csokis kekszet neked is ki kell próbálnod, hiszen pár perc alatt elkészül és mindent megtalálsz otthon az elkészítéshez.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 bögre liszt

  • 1 nagy evőkanál vaj

  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

  • 1 feles pohárnyi tej (0,5 dl)

  • 2 csipet só

  • csoki darabkák

Lépések

  • Miután minden hozzávalót előkészítettünk (vaj, tej, szódabikarbóna, só, csoki darabkák, liszt, cukor), akkor ezután egy kis tálba beletesszük az egy evőkanál vajat, ami lehet margarin is, és berakjuk harminc másodpercre a mikróba, hogy az teljesen megolvadjon.
  • Ha megolvadt a vaj vagy margarin, ehhez adjuk hozzá a két evőkanál cukrot és kavarjuk jól össze. Majd következik a két csipet só, a kávéskanálnyi szódabikarbóna és a fél deciliter tej. Ezt szintén jól összekavarjuk és utolsóként beleöntjük a bögre lisztet.
  • Amikor minden hozzávaló a tálban van és összeálltak egy formázható állaggá, akkor kisebb golyókat formázunk belőle, majd ezeket egy olajjal kikent sütőpapírra (hogy ne ragadjon le) tesszük és tenyérrel lenyomjuk a golyókat, hogy vékony sütiket kapjunk. Abban az esetben, ha nem szeretnénk, hogy nagyon vékonyak legyenek, akkor ne nyomjuk le nagyon őket, de túl vastagak sem legyenek, hiszen akkor nehezen sül meg a belseje, így több időre lesz szükség a megsütéshez.
  • Mikor ezzel végeztünk és minden sütit lenyomkodtunk olyan formára, amilyet szeretnénk, akkor nézzük meg, hogy minden kis kekszben van- e elég csoki darab, ha keveset kavartunk a sütibe, akkor még a mikrózás előtt ez bővíthető. Nyugodtan nyomjunk a tetejébe is pár darab csoki darabkát, úgy szebben fog kinézni, min a miénk.
  • Végül pedig, mikróba tesszük 1 és fél percre 800 watton, attól függően, hogy mennyire formáztuk vékonyra vagy vastagra a csokis kekszet, hiszen, ha nagyon vastagok lettek, akkor a keksz belseje nehezebben sül meg, ilyenkor 30 másodpercenként ellenőrizgessük az állagát.
  • Bár elsőre még úgy tűnhet, hogy a keksz állaga még nem elég kemény, de hagyjuk pár percig hűlni, és az elnyeri a valódi keksz állagot. A hűlési idő lejárta után már csak a kóstolás következik, amiben biztosan nem fogsz csalódni, nyugodtan mártogassuk tejbe a kekszet, hiszen úgy még finomabb.

Videó

Megjegyzések

  • Még mikrózás előtt, a már kilapított kekszek tetejére nyomkodjatok pár csokidarabkát, úgy a keksz még dekoratívabb lesz.

További mikrós receptek