Tészta főzése mikróban – Gyors mikrós tészta recept
Course: tészta főzése, mikrós köretAdag
1
főElőkészület
3
percMikrózás
14
percKalória
100
kcalHa szereted a tésztákat, de nehezen veszed rá magad az elkészítésükre, mert sok idő míg megfőnek, akkor ezt a mikrós tésztát neked is ki kell próbálnod, hiszen az előkészület, illetve az elkészítés is nagyon egyszerű és persze gyors. A végeredményben pedig nem fogsz csalódni., fogyaszthatod pörköltök vagy bármilyen húsok mellé.
Hozzávalók
fél bögre tészta
1 bögre víz
egy csipet só
1 evőkanál olaj
Lépések
- A mikrós tészta elkészítésének első lépése, hogy egy olyan tálat vegyünk elő, amely később a mikróba kerülhet. Majd ebbe a tálba beleöntjük a fél bögre tésztát, ami bármilyen tészta lehet, de figyeljünk oda, hiszen a tészta alakja, fajtája nagymértékben befolyásolja a mikrózási időt, így a mikrózási idő eltérhet a receptben említettetektől. Hozzáadjuk még a tésztához az egy bögre vizet, majd lefedjük a tálat és mikróba tesszük hét percre 800 watton.
- A hét perc lejárta után nagyon óvatosan kivesszük a mikróból a tálat, levesszük a fedőt róla és hozzáadunk egy evőkanál olajat, illetve sót, ízlés szerint. Ha esetleg mással (például ételízesítő) is szoktuk ízesíteni a köreteinket, akkor nyugodtan adjuk hozzá most. Ezt összekavarjuk és ismét hét percre mikróba tesszük fedővel a tetején.
- A következő hét perc lejárta után, szintén kivesszük a tálat és abban az esetben, ha a tészta megpuhult és jónak látjuk, akkor leszűrjük. Mivel minden tésztánál más mikrózási időre lehet szükség, ezért mindenképpen kóstoljuk meg, hogy megpuhult-e a tészta és csak akkor szűrjük le, ha állagra, és kóstolásra megfelelőnek találjuk. Ellenkező esetben tegyük vissza pár percre, illetve pár percenként ellenőrizzük azt, nehogy túl főzzük azt.
- Miután leszűrtük a tésztát, hagyjuk egy kicsit meghűlni, ezt követően fogyaszthatjuk is.
Videó
Megjegyzések
- A tészta állagát 10 perc után elkezdhetjük nézegetni, és ha megfelelőnek találjuk, akkor indulhat a szűrés.