Paradicsom hámozás mikróban: Hatékony módszer a konyhában
Adag
2
főElőkészület
5
percMikrózás
1
percHa szeretnél gyorsan és egyszerűen megszabadulni a paradicsom héjától, de nem akarsz órákig a konyhában időzni, akkor a mikrózás remek megoldás lehet számodra. Ez a módszer különösen hasznos, ha nagy mennyiségű paradicsomot kell hámoznod, vagy csak egyszerűen szeretnéd lerövidíteni a hámozási időt. Nézd meg, hogyan végezheted el a paradicsom hámozását gyorsan és hatékonyan a mikró segítségével!
Hozzávalók
jéghideg víz
paradicsom
Lépések
- A mikrós módszernél a hagyományos forró vizes paradicsom hámozást vesszük alapul. Ezért készíts elő egy tálban jéghideg vizet, amiben a paradicsomokat majd gyorsan le tudod hűteni.
- Válassz érett, de nem túlérett paradicsomokat, mivel a túlérett paradicsomok héja könnyen szétmállik, ami nehezíti a hámozást. Mosd meg alaposan a paradicsomokat, majd vágd le a szárukat.
- Használj egy éles kést, és készíts egy X alakú bemetszést a paradicsomok alján. Ez segít abban, hogy a héj könnyen leváljon a húsáról.
- Helyezd a paradicsomokat egy mikrózható tálba, és tedd őket a mikróba. Állítsd a mikrót magas teljesítményre (kb. 800W) és melegítsd őket 90 másodpercig. Figyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a mikróban, mert a paradicsom könnyen megpuhulhat.
- Miután letelt a mikrózási idő, azonnal tedd a paradicsomokat egy tál jéghideg vízbe. Ez segít abban, hogy megállítsa a főzési folyamatot és könnyen lehúzható legyen a héja.
- Amikor a paradicsomok kihűltek, egyszerűen húzd le a héjat. Az X alakú bemetszésnek köszönhetően a héj könnyen eltávolítható.
- Most, hogy a paradicsom héját eltávolítottad, felhasználhatod őket különböző ételekhez, például lecsóhoz, szószokhoz vagy levesekhez.
Megjegyzések
- Ha nagyobb mennyiségű paradicsomot hámozol, dolgozz kisebb adagokban, hogy biztosítsd az egyenletes mikrózást és a megfelelő hűtést.
- Ha a paradicsomok mérete eltérő, az időtartamot ennek megfelelően igazíthatod, így az egyenletes hámozás garantált.
- A mikrózott paradicsomokat könnyen felhasználhatod különféle receptjeidhez, hiszen a hámozás után szinte azonnal kész a felhasználásra.