Kókuszos-kakaós süti mikróban
Course: sütemény, DessertCuisine: American, magyarDifficulty: könnyűAdag
2
főElőkészület
5
percMikrózás
2
percEz a mikrós kókuszos-kakaós süti recept egy gyors és egyszerű megoldás, ha valami édesre vágyunk, de nincs elég időnk vagy kedvünk a hosszadalmas sütési folyamatokhoz. Mindössze 7 hozzávalóra és 4 lépésre van szükség az elkészítéséhez. Ráadásul kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe, hogy élvezni tudjuk az édes, kókuszos és csokoládés ízű süteményt. Ez a recept nemcsak gyors, hanem nagyon ízletes is, és garantáltan elnyeri majd az egész család tetszését. Próbáld ki, és élvezd az édességet szinte azonnal!
Hozzávalók
- Piskóta
1 darab tojás
4 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál tej
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál kókuszreszelék
- Feltét
csokiöntet
lekvár
tejszínhab
Lépések
- A piskóta alapját, vagyis a tejet, a tojást, a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverem, a kakaópor és a kókuszreszelék kivételével, mert ezeket majd a későbbiekben kell majd hozzáadni.
- Ezt a piskótaalapot kettéválasztom, az egyik felét egy másik tálkába öntöm, hiszen az egyik feléhez kell majd a kakaóport, a másik feléhez pedig a kókuszreszeléket hozzákavarni.
- Ha kettéválasztottam a masszát, akkor az egyikbe egy evőkanál kakaóport kavarok, a másik masszába pedig két evőkanál kókuszreszeléket.
- Ezután a két masszát egymásra öntöm és összekavarás nélkül 800 watton a mikróba rakom 2 percre. A piskóta állapotát egy fogpiszkálóval lehet ellenőrizni.
- Ha a piskóta elkészült, akkor dobjuk fel valamivel, tegyünk rá csokiöntetet, tejszínhabot, vagy lekvárt.
Videó
Megjegyzések
- Ha a két piskóta lapot nem öntjük egy tálba, hanem külön sütjük ki, akkor a két réteg közé rakhatunk valamilyen tölteléket.