Főtt kukorica mikróban: Így készül a mikrós csöves, csemege kukorica
Course: Gyors mikrós ételek, Gyors mikrós receptek, Mikróban készíthető ételek, Mikrós ételek, Mikrós kaja, Mikrós receptekCuisine: hungarian, americanAdag
1
főElőkészület
1
percMikrózás
4
percKalória
100
kcalAhogyan a modern életstílus rohamosan fejlődik és gyorsul, úgy keresünk új és hatékonyabb módokat az ételkészítésre. A főtt kukorica a nyári hónapok egyik kedvenc csemegéje, de a hagyományos főzési módszer nem csak időigényes, de több fáradalmat is okoz, mint a mikrós változat. Ebben a receptben bemutatjuk a főtt kukorica elkészítésének új megközelítését: a mikrohullámú sütőben való főtt kukorica készítést. Ez a változat gyors, egyszerű és ugyanolyan ízletes eredményt nyújt, mint az eredeti verzió.
Hozzávalók
1 kukorica
só ízlés szerint
vaj (opcionális)
Lépések
- Fogj egy olyan kukoricát, amely befér a mikróba. Ha esetleg túl nagy lenne, akkor egyszerűen vágd ketté.
- Helyezd a kukoricát héjastól a mikrohullámú sütőbe. A megfelelő főzési idő 4-5 perc 800 watt teljesítményen. (Mi a videóban 4 perc 30 másodpercig mikróztuk.) Próbáld ki először 4 percig, majd ha szükséges, adj még hozzá 1 percet.
- A forró kukoricát óvatosan vedd ki a mikróhullámú sütőből, lehetőleg egy kendő segítségével, hogy ne égesd meg magad.
- Fogd meg a kukoricát egy kendővel, vagy várj pár percet míg kézzel is hozzátudsz érni, és vágd le a kukorica végét, hogy könnyebb legyen leszedni a héját. Természetesen a vége levágása nélkül is eltávolíthatjuk a héjat.
- Hideg víz alatt mossuk meg a kukoricát, ezzel nem csak lehűtjük, de a szennyeződéseket is lemossuk a kukorica felszínéről.
- Szórj a kukoricára ízlés szerint sót, és ha kedved tartja, kend meg egy kis vajjal is.
Videó
Megjegyzések
- Próbáld elsőre rövidebb ideig mikrózni (4 perc), majd ha a kukorica még nem elég puha, akkor húzz rá még néhány másodpercet, percet.
- A vajjal történő megkenés tovább fokozza az ízeket és a krémes textúrát.