Egyszerű nutellás mikrós süti recept – 5 perces nutellás bögrés sütemény mikróban
Course: 5 perces bögrés süti, Egyszerű mikrós süti, Gyors mikrós ételek, Mikróban készült sütemények, Mikróban süthető sütemények, Mikrós bögrés süti, Mikrós kaja, Mikrós süti, Mikrós süti recept, Receptek mikróban, Szupergyors mikrós sütiAdag
2
főElőkészület
5
percMikrózás
3
percKalória
658
kcalEz a nutellás mikrós sütemény recept ideális választás, ha nem szeretnél hosszú órákat sütemény készítéssel bajlódni, hiszen ezt a bögrés süteményt mindösszesen 5 percbe telik elkészíteni és nincs hozzá másra szükség, mint néhány összetevőre (például nutellára) és egy mikróra.
Hozzávalók
- Piskótához
3 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
5 evőkanál tej
1 vagy 2 evőkanál nutella
1 darab tojás
csokoládédarabok
- Díszítéshez
tejszínhab és/vagy
csoki, karamell vagy eper öntet és/vagy
gyümölcsdarabok
Lépések
- Az összes összetevőt (liszt, cukor, kakaópor, sütőpor, tojás, olaj, tej, nutella) egy tálba vagy egy nagyobb bögrébe rakjuk. A kakaópor lehet kakaó italpor vagy külön sütéshez használt kakaópor, például holland kakaópor. De utóbbi esetben érdemes több cukrot tenni a süteménybe, mivel ez a fajta kakaópor alapvetően cukrozatlan. Egy vagy két evőkanál nutellával a sütemény íze nagyszerű, de aki a nutellát is nutellával eszi, az természetesen tehet bele többet is. Illetve nutella helyett használható más mogyorós, csokoládés krém is.
- Második lépésként pedig jó alaposan keverjük össze az egy tálba vagy bögrébe helyezett alapanyagokat. Ha már a masszában nincsenek darabkák, és az állaga sima, csomómentes, akkor abbahagyhatjuk a keverést.
- Ezt követően a süteményünket feldobhatjuk csoki, keksz vagy gyümölcsdarabokkal, például mag nélküli meggyel. A csokit és a kekszet tördeljük apróbb darabokra, míg a gyümölcsöt vágjuk fel könnyen fogyasztható, apróbb, kisebb méretekre.
- Az így kapott süteménymasszát körülbelül 3 percig mikrózzuk. A mikrózási idő mikrótól függően lehet több vagy kevesebb idő is. Amikor kívülről már úgy látjuk, hogy a piskóta szépen feljött, akkor szúrjuk meg egy fogpiszkálóval. Ha a fogpiszkáló kihúzás után tiszta, azaz nem ragadt rá a sütemény piskótája, akkor a mikrózási folyamattal végeztünk, hiszen a sütemény belseje is megsült.
- Végezetül pedig nem maradt más hátra, mint feldíszíteni a nutellás süteményünket. Tetszés szerint rakhatunk rá porcukrot, tejszínhabot, csoki, karamell vagy eper öntetet, gyümölcsdarabokat, vagy akár egy vékony nutella réteget.