A legjobb mikrós brownie recept 1 perc alatt – Egyszerű brownie recept mikróban
Course: mikrós sütemény, süteményAdag
1
főElőkészület
3
percMikrózás
1
percKalória
500
kcalHa igazán édesszájú vagy és szereted a csokis süteményeket, de mindig féltél azok megsütésétől, akkor ezt az isteni mikrós csokis browniet neked is ki kell próbálnod, hiszen mindössze 1 percet vesz igénybe a mikrózás, plusz párat az alapanyagok összekeverése.
Hozzávalók
4 evőkanál liszt
2 evőkanál cukor
1 csipet só
2 sor (6-8 cikk) étcsokoládé (kiváltható 2 evőkanál cukrozatlan kakaóporral)
4 evőkanál tej
1 és fél evőkanál vaj vagy margarin
tejcsoki vagy étcsokoládé darabkák
Lépések
- A hozzávalókat (liszt, cukor, só, tej, étcsokoládé vagy tejcsokoládé és vaj vagy margarin) előkészítjük, hogy kéznél legyenek. Miután ezzel megvagyunk, egy kisebb tálkába, amibe majd minden hozzáválónk belefér, beletesszük a másfél evőkanál vajat vagy margarint (amelyik van otthon) és a két sor étcsokoládét. Kicsit összekavarjuk, majd ezt betesszük a mikróba körülbelül harminc másodpercre 800 watton. Ha lejárt az idő, kivesszük a mikróból a tálkát és csomómentesre kavarjuk, ha a csoki nem olvadt meg, akkor egy pár másodpercre még berakhatjuk a mikróba.
- Ha a csoki és a vaj megolvadt, összekavarjuk és hozzáadjuk a négy evőkanál lisztet, majd ezt is jól kikavarjuk. Ezután a két evőkanál cukrot, illetve a négy evőkanál tejet és az egy csipet sót kell hozzáadnunk. Ha nem vagyunk az állagával megelégedve, akkor adhatunk hozzá még tejet. Törekedjünk arra, hogy az állaga palacsintaszerű legyen a masszánknak.
- Miután minden hozzávalót jól összekevertünk, vegyünk elő egy kisebb műanyag edényt, amibe belefér a masszánk. Ezután a műanyag edénybe tegyünk egy akkora sütőpapírt, amekkora alkalmas arra, hogy megakadályozza azt, hogy a műanyag edényünkre ragadjon a brownie. Majd öntsük bele a masszát.
- Ezután, plusz tej vagy étcsokoládé darabkákat tehetünk a tetejére, amely nagyon szépen rá fog olvadni a brownie tetejére..
- Végül pedig a mikrózás következik, amikor is egy percre mikróba tesszük a műanyag edényünket és készre mikrózzuk a browniet.
- Ha letelt az egy perc és úgy látjuk, hogy a massza megsült, akkor a brownie elkészült. Mivel mindenki mikrójának a teljesítménye eltérő, így az egy perc lehet egy kicsivel több is, abban az esetben, ha egy perc alatt nem látjuk késznek a browniet. Mi egy 800 wattos mikrohullámú sütő segítségével egy perc alatt mikróztuk készre a browniet.
- A mikrózási idő után, miután kivettük a browniet a mikróból, hagyjuk hűlni, majd utána próbáljuk meg kivenni a sütőpapírból, úgy, hogy az ne ragadjon rá. Ha mégis úgy látjuk, hogy ráragad, akkor egy késsel vagy, valamilyen vékony konyhai eszközzel nyúljunk alá és válasszuk el a sütőpapírtól. Ezután egy kés segítségével felvágjuk kisebb méretű szeletekre és díszítésnek használhatunk tejszínhabot, plusz még több tej vagy étcsokoládét, illetve fagylaltot. Tippként érdemes megemlíteni, hogy a kihűlt browniet sokkal egyszerűbb szeletelni, így valóban érdemes pár percet várni a mikróból kivétel után.