Villámgyors héjában főtt krumpli mikróban – Mikrós héjában sült burgonya
Course: Burgonyás ételAdag
1
főElőkészület
1
percMikrózás
4
percKalória
230
kcalHa csupán öt perced van köretet készíteni, akkor mindenképpen ezt a mikróban készült héjában sült burgonyát válaszd, hiszen öt perc alatt elkészül és már fogyaszthatod is a sült húsok vagy akár halak mellé.
Hozzávalók
1 darab burgonya
só ízlés szerint
Lépések
- A mikróban készült héjában sült burgonyához, először is előveszünk egy olyan tányért, amelyen a burgonyát vagy burgonyákat be tudjuk tenni a mikróba. A burgonyákat nagyon alaposan megmossuk, hogy semmiféle szennyeződés ne maradjon rajta. Ezután egy villával kisebb lyukakat szurkálunk bele, hogy hamarabb megsüljön a burgonya belülje.
- Ha az előző lépéssel készen vagyunk, ezután már csak a mikrózás következik. A burgonyákat egy tányéron a mikróba tesszük négy percre, 800 watton. Ha a négy perc letelte után mégsem látjuk késznek a burgonyánkat, akkor még egy-két percre visszatesszük a mikróba, hiszen mindenki mikrohullámú sütője eltérő lehet.
- A mikrózási idő letelte után megsózzuk és hagyjuk egy kis ideig kihűlni a megsült burgonyánkat.
- Ha meghűlt és a fűszerezésével is meg vagyunk elégedve, akkor a burgonya már fogyasztásra alkalmas.